hétfő, október 14, 2019
   
Szöveg
 • посуда оптом
 • бизнес портал
 • бизнес идеи
 • бизнес план
 • сувениры оптом
 • Civil mentőszervezetek országos seregszemléje zajlott Szolnokon

  IWIW megosztásTwitterFacebook

   Az Önkéntes Katasztrófavédelmi Mentőszervezetek I. Országos Seregszemléjének adott helyet szombaton a Tiszaliget és a Tiszavirág-híd környéke.

  A civil mentőszervezetek különleges felkészültségük és felszereltségük miatt kiemelt szerepet töltenek be a katasztrófavédelem hazai és nemzetközi rendszerében,speciális szaktudásukkal segítik a tűzoltó és polgári védelmi erőknek a lakosság élete és anyagi javainak védelme érdekében végzett munkáját. A természeti és civilizációs katasztrófák következményeinek felszámolására létrejött, a mentésbe bevonható önkéntes mentőszervezetek száma Magyarországon jelenleg közel hetven, tagjaik száma meghaladja az 1300 főt.

   

   Az "Önkéntesség Európai Éve 2011" jegyében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szeretne egyre több, különleges kiképzettséggel rendelkező szervezetet, szervezeti egységet bevonni a katasztrófa-elhárításba, valamint a már bevont, megalakult mentőszervezetekkel történő kapcsolattartást megújítani, elmélyíteni, a veszélyhelyzetekben történő együttműködést gördülékenyebbé tenni.

  Ennek keretében a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bevonásával megrendezte Szolnokon az Önkéntes Katasztrófavédelmi Mentőszervezetek I. Országos Seregszemléjét.

  A rendezvénnyel egy időben zajlott a Jász-Nagykun-Szolnok megyében újonnan megalakult Tisza Mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlata is.

  A nagyszabású eseményre az ország minden pontjáról érkeztek mentőcsoportok, amelyek látványos bemutatókkal színesítették a rendezvényt, amelyre 320-an érkeztek 34 szervezet képviseletében. 12 mentőcsapat gyakorlati bemutatót is tartott. 

  A bemutatók között volt:
  - Ferdekötélpályás mentés
  - Fáról történő személymentés
  - Hídról mentés alpintechnikával
  - Vízről mentés, sérültellátás
  - Búvárral történő tárgykeresés
  - Kutyás személykeresés
  - Hajótűz oltása
  - Kutyás bemutató

  A gyerekek kalandpályán tesztelhették ügyességüket, lehetett puttonyfecskendőzni, a bátrabbak a légzőkészülék használatát is kipróbálhatták.

  10 óra 30 perckor kezdődött az újonnan alakult Tisza Mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlata a tiszaligeti strandfürdőnél lévő csónakázó tónál, illetve a körülötte lévő fás területen.
  A gyakorlat során a mentőcsoport különböző feladatokat hajtott végre: erdős területen végeztek kutyás keresést, búvárok bevonásával kutattak vízben eltűnt személy után, műszaki mentést végeztek, illetve egészségügyi ellátó pontot telepítettek.

  A rendezvény eseményeiről folyamatos információkkal és fotókkal szolgál a www.katasztrofavedelem.hu weboldal. 

  IWIW megosztásTwitterFacebook
  JP-Bookmark
 • кухни в Днепропетровске
 • диваны в Днепропетровске
 • шкафы купе в Днепропетровске
 • спальни в Днепропетровске
 • детские в Днепропетровске
 • гостиные в Днепропетровске