UIM JT-250, S-550, F-4S motorcsónak verseny 2010 augusztus 21-22

IWIW megosztásTwitterFacebook

Három kategória számára rendeztek világbajnoki motorcsónak futamokat hétvégén Dunaújvárosban . A JT-250, S-550, F-4S hajóosztályok számára megtartott versenyen három helyi versenyzőért is szoríthattunk.

 

 

Tábori Áron első helye

Kezdjük is a legszebb hazai eredménnyel, amely Tábori Áron remek versenyzéséhez köthető. A Dunaújvárosi Vízi Sport Club fiatal versenyzője bizakodva tekintett a hétvégi verseny elé az S-550-es kategóriában, méghozzá nem is alaptalanul. A négyfutamos világbajnoki sorozat első megméretését a negyedik helyen fejezte be, míg a folytatásban folyamatosan javulva a harmadik, majd kétszer a második helyezést sikerült megszereznie.

Mivel az összesítésből a négy futam legrosszabb eredményét kihúzták, így a három futamon győztes litván Morkunas mögött a második helyet szerezte meg az összesítésben, legalább is sokáig ezt hitte mindenki. Később, a hajók műszaki felülvizsgálatát követően azonban a litván versenyzőnél szabálytalanságot találtak a versenybírák, így őt és csapatát kizárták a küzdelmekből, ami azt jelentette, hogy az egész hétvégén megbízhatóan teljesítő Tábori Áron az ezüstérem helyett aranyéremnek örülhetett a viadalsorozat végeztével.

F4S-ben egyeduralkodó

A kategóriában a második helyre a litván Peteris Pelnenes került, míg a bronzmedálnak a lett Edgaras Riabko örülhetett.

Sparring, a megállíthatatlan

Az F4S hajóosztályban a szintén DVSC-színekben versenyző Bodor Péter jó teljesítményéért szoríthattak a viadalra kilátogató hazai nézők. A dunaújvárosi pilóta végül a vártnál valamivel gyengébben szerepelt, három futamon át végig nagyot küzdött, de sok-sok beállítási probléma nehezítette a jó helyezés elérésében – végül az összetett verseny nyolcadik helyét szerezte meg. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy a versenysorozat negyedik futamán már nem tudott rajthoz állni, így sajnos a végjátékban esélyes sem volt arra, hogy feljebb kapaszkodjon a táblázaton. Az F4S kategóriában végül a svéd Daniel Sparring örülhetett az aranyéremnek – a skandináv versenyző végig ellenállhatatlanul ment, s a dobogón lengyel, illetve német vetélytársát utasította maga mögé.

  

 

Forrás: Dunaújváros Online 

 Mi a rangos eseményen a vízi biztosítás részéről voltunk jelen, hiszen mind a három kategóriában bőven volt dolgunk, bukás, ütközés, műszaki hiba.  Sőt, szombaton a A1-es hajót elütötte egy fiatal versenyző, minek következtében kiesett a mentőhajóból "Tompi", az egyik mentőbúvár.  Szerencsére csak a  mentőhajó szorult ápolásra. Az ifjú versenyző, és a hajó személyzete karcolások nélkül úszta meg a nem hétköznapi találkozást.

 

 

    

 

  További fotók megtekintéshez a nem hétköznapi eseménysorozatról IDE kel kattintani! 

Fotó:Bak Tibor 

IWIW megosztásTwitterFacebook
JP-Bookmark