vasárnap, március 07, 2021
   
Szöveg
 • посуда оптом
 • алмазная резка almbur.com.ua
 • алмазное сверление www.stenorez.com.ua
 • сувениры оптом
 • Biztonságos hajózásról

  IWIW megosztásTwitterFacebook

  Biztonságos hajózás


  A hajókázás egy nagyon kellemes és biztonságos időtöltés, ha az alábbi tanácsainkat megfogadja.

  Hajózási kalandján ne „ázzon el” teljesen

  Ezen a nyáron is nagyszerű mókának ígérkezik kihajózni a vízre és kikapcsolódni kicsit, már nagyon várjuk, hogy széles mosollyal, napbarnított arccal, vidáman ugrálhassunk a hűsítő vízbe.

  Ám ahogy a nap lenyugszik, a víz elcsendesül, mi is elfáradunk, a kimerültség miatt ellenállhatatlan érzést érzünk, hogy belefekhessünk egy jó puha ágyba… Ne essünk ki a hajóból, egy ágy után vágyakozva! Hogy ez soha ne történjen meg, minden kezdő és haladó hajósnak ki kell dolgoznia egy erre vonatkozó megoldási tervet, illetve megelőzési tervet. Induláskor a hajón tartózkodókat tájékoztassa az evvel kapcsolatos teendőkről. Bárki kieshet a hajóból! Ilyen bármikor előfordulhat, az, hogy eddig még nem fordult elő Önnel, az nem azt jelenti, hogy nem is fog. Dolgozza ki az erre vonatkozó megelőzési tervét és a vízbe esett ember kimentésének módját.

  Ne főjön meg egy döglesztő nyári napon

  Alig várjuk, hogy itt legyen a nyár, kisüssön a nap, kihajózhassunk a barátainkkal. Feltöltjük a tankot és az éléskamrát. Kihajózunk. A szél lobogtatja hajunkat, nagyon élvezzük a kiruccanást. Ebédidő. A nap hétágra süt. Végignézünk magunkon és most látjuk csak, bőrünk égő piros. Gondoljuk, oké, semmi gond, kinyitjuk a napernyőt. Egy órával később nyomást kezdünk érezni a gyomrunkban, a lábunkban és már nincs kedvünk fürdeni. Még később már izzadunk, rettenetesen fáj a fejünk, hányingerünk van és szédülünk. Napszúrást kaptunk.Különösen figyeljünk oda a gyerekekre!

  A gyúlékony anyagokat védje a naptól

  Ahogy egy grillezésnél a tűz jó ízt ad a steaknek, úgy ösztönzi a napfény és a nap melege a hajósokat és a vízimádókat, hogy hajóra szálljanak és útnak induljanak. Biztosan nem akar nem a naptól lebarnulni, nem akar a benzintől, vagy az öngyulladástól barnulni. Ezért meg kell tanulnia a biztonságos hajózási szabályokat, hidegen kell tartania a gyúlékony anyagokat a forró nyári napsütéses napokon. Tartsa be a tankolásra vonatkozó előírásokat, ezzel megelőzheti a baleseteket. A tűzoltókészülék segíthet a bajban a nyílt tengeren. Legyen óvatos a tankolással, a benzin nagyon veszélyes és a víz nem segít a bajban!

  Legyen elővigyázatos az alkoholfogyasztással és a tudatmódosító szerekkel, gyógyszerekkel

   

  Minden ország nagy összefogással próbálja betiltani az alkoholt fogyasztó vagy tudatmódosító szereket használó vezetőket. Sok gyógyszer szedése mellett tilos, vagy nem ajánlott vezetni. Fogadja meg ezeket a tanácsokat, mert veszélybe sodorhatja saját, illetve mások életét! A közlekedési szabályok be nem tartása, súlyos szabálysértés!

  Legyen óvatos, mielőtt a vízre merészkedik


  A Bayliner büszkén segíti elő, hogy szabadidejében el legyen kényeztetve a luxus körülményekkel. Garantáljuk, hogy ijesztő élmények helyett csodás kalandokat fog átélni. A kellemes időtöltés maximális kihasználása érdekében a biztonság terén való szakértelem nagyban megkönnyíti, hogy Ön sikerrel cirkálhasson az idén is a vizeken.

  A hazai hajózási hatóságok (Nemzeti Közlekedési Hatóság Hajózási Hatósági Szervezete – http://www.nkh.hu/hajozas/content/view/3570/3/lang,hu/) felügyeli a hazai hajózás szabályait és annak betartását, különböző közérdekű, a hajósok biztonságát szolgáló intézkedéseket hoz. Kérjük, figyeljen ezekre és tartsa be!

  Nemrégiben az Egyesült Államok Partiőrsége egy új programot vezetett be az általános hajózás biztonsága érdekében, hogy felhívja a figyelmet a hobbi hajósok közti biztonságra és felelősségtudatra. A program ezt közvetítette: "Az irányítás a te kezedben van. Hajózz biztonságosan!".  A víziközlekedés államigazgatási ügyeiben 2007. január 1-jétől a Nemzeti Közlekedési Hatóságon (a továbbiakban: NKH) belül működő hajózási hatóságok járnak el. Általános feladatunk a víziközlekedésben részt vevők, annak létesítményei (hajók és azok kiszolgáló eszközei, építményei), a víziközlekedésre szolgáló vízterületek (pálya), az ott tevékenykedő szervezetek, vállalkozások víziközlekedésben való részvétele jog- és szakszerűségének, továbbá biztonságának hatósági eszközökkel történő biztosítása, röviden a hajózás biztonsági garanciáinak megteremtése, illetve megőrzése.

  Kérjük, az NKH (http://www.nkh.hu/hajozas/content/view/3570/3/lang,hu/) hajózási oldalait tanulmányozni szíveskedjenek, remélve, hogy minden hajózási kérdésükre választ kapnak majd!

  Megfelelő hajózási ismerettel biztonsággal szállhat vízre


  Számos, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott tanfolyamon vehet részt, ahol az oktatás hatályos hajózási törvények és rendeletek alapján folyik, szakmailag felkészült oktatókkal. A tanfolyamokon bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 18. életévét, orvosilag alkalmas hajóvezetésére, legalább 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezik. A megszerzett jogosítvány Európa összes folyó és állóvizére érvényes 20 méter hajóhosszig maximum 12 fő befogadó képességű hajókon, motorteljesítménytől függetlenül.

  Több, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott és tansegédletté nyilvánított könyv is beszerezhető, amely tartalmazza a kisgéphajó vizsgára való felkészüléshez szükséges valamennyi ismeretet. Ezen túlmenően a már jogosítvánnyal rendelkezőknek is hasznos információt tartalmaz. Ezért ajánljuk nemcsak a vizsgára készülőknek, hanem a gyakorlott hajóvezetőknek is.

  Egyedül hajókázni nem veszélytelen


  Eldöntötte, hogy szeretne egy kicsit egyedül kikapcsolódni gyönyörű Bayliner hajóján, kiválaszt egy gyönyörű napsütéses napot és elindul, hogy felfedezze a világot. Igen ám, de ahogy otthon is sokszor előfordul, váratlan esemény következik be pl. felfedezi, hogy kevés a benzin. Most mit csinál, itt a nyílt vízen? Senki sem tud segíteni és nincs rádiókapcsolata sem. Tud valaki arról, hogy Ön a vízen van? Tudja valaki, hogy Ön hajókázik? Ha egyedül indul neki mindig legyen egy kapcsolattartó aki tudja merre hajózik.

  Különbség van aközött, hogy csak egy pár órát tölt a vízen vagy egész éjszaka a hajón kíván tartózkodni. Értesítse ismerősét vagy szomszédját, ha hajózni kíván, és tájékoztassa arról, mikor szándékozik kikötni. Ez egy nagyon egyszerű, de a biztonságos hajózás szempontjából lényeges feladat. Írjon feljegyzést a hajójának típusáról és regisztrációs számáról otthon, így hanem érne haza, segítséget tudnak küldeni Önhöz.


  Egy pár órás segítségre való várakozás biztonságosabb, mint egész éjszaka egyedül lenni a vízen.

  Teremtsen alkalmat hajója biztonsági ellenőrzésére


  Az elmúlt évtized során egy népszerű gumigyártó vállalat elindította kampányát, melyben egy kisbaba ült a gumi közepén. A szlogen "Olyan sok minden utazik az Ön gumijain". Ám az autók esetében a biztonságosság nem csupán a kerekekről szól. Hosszú listát lehetne összeállítani arról, hogy milyen biztonsági lépéseknek kell megfelelni ahhoz, hogy autónkkal gond nélkül eljussunk egyik helyről a másikra: a féknek tökéletesen kell működnie, a szélvédő törlőgumiknak rugalmasnak kell lenniük, izzóknak, féklámpáknak működniük kell, és még sorolhatnánk. Az Ön hajója ugyanezt a gondozást és odafigyelést igényli.

  Forrás: Bayliner Magyarország 

  IWIW megosztásTwitterFacebook
  JP-Bookmark
 • лаборатория стекла тут
 • /div>
  div class=